Kombinertløper Magnus Moan (29) tok et oppgjør med seg selv etter to svake sesonger. Nå går han inn i vinteren med nytt kosthold, og mer selvtillit.
KOMBINERT

- Siden sesongoppkjøringen startet 13. mai, har jeg 500 bunnsolide treningstimer bak meg. Forskjellen fra tidligere oppkjøringer er som himmel og hav, sier Moan til Dagbladet.

En 12.-plass i verdenscupen sammenlagt to sesonger på rad var noe han ikke ville være bekjent av i vår.

- Jeg tok et oppgjør med meg selv og teamet. Vi ble enige om å legge alle kort på bordet, og komme med konstruktiv kritikk, sier trønderen.

Dropper brus

Noe av det mest drastiske han gjorde, var å legge om kostholdet.

- Jeg har sluttet med brus og smør, og spiser lite hveteprodukter. Det er erstattet med frukt, grønnsaker og fisk. Resultatet ble at jeg var ganske skrapet i sommer, med en laveste vekt på 73,7 kilo. Vanligvis på samme tid har jeg ligget på 77- 78 kilo.

Ingen gull

Moan fortsetter:

- Når verdenscupen starter på Lillehammer om 14 dager, vil jeg optimalt ligge på 74- 75 kilo. Det er viktig med energi og overskudd. Men jeg har gått vekk fra kjøttprodukter. Da vi var på treningsleir i USA, spiste jeg ikke en eneste hamburger. I «gamle dager» ville jeg tatt meg en burger hver dag.

Moan har fire medaljer fra VM og to fra OL, men ingen gull. Sesongens høydepunkt er VM i italienske Val di Fiemme.

- Jeg ønsker å smake på suksess igjen, sier Moan.

Og forutsetningene bør være der. I vår fikk han operert mandlene og akillesen. Resultatet er trygghet og kvalitet i treningene.

- Jeg er lite syk. Jeg registrerer at også Marit Bjørgen sa det samme da hun la om kostholdet til mer fisk, sier han.

Offensiv

Franskmannen Jason Lamy Chappuis har vært best i verdenscupen de siste åra. Mikko Kokslien har vært toneangivende nordmann - med henholdsvis andre- og tredjeplass i 2011 og 2012.

- Det blir en spennende sesong. Og jeg er offensiv, sier Magnus Moan, som er gift med Irene Vollan. De bor i Trondheim, og sammen har de sønnen Henrik.